Látszólag egészséges és egyébként akár vékony személynél is figyelhetünk meg hasban és lábakban nyirokpangást!


A jelenség mutatja, hogy a testünk szennyvíztisztító berendezése nem működik megfelelően. A nyirokáramlás lelassul, az áramlás zavarait okozhatják akár műtétek, gyulladások, daganatok, a leggyakoribb ok azonban a mozgásszegény életmód.

Míg a vért a szív pumpáló ereje tartja mozgásban, a nyirokkeringésnek nincs ilyen pumpája, hanem két dolog tudja mozgásban tartani: a légzés és az izmok összehúzódása, vagyis a mozgás.

A nyirokkeringés zavarai mindenekelőtt tehát civilizációs probléma, helytelen életmódunk következtében alakul ki.

Ha a sejtek anyagcseréje során termelődött méreganyagok eltávolítása krónikusan és tartósan lelassul, ez betegségek táptalajává válhat. A nyirokpangás késői, előrehaladott stádiumai a limfödéma, illetve a lipoödéma (a felszaporodott zsírszövetben pangó nyirok folyadék).

 

A nyirokkeringés lelassulása már jóval előbb elkezdődik, mint hogy érezhető, látható formái lennének.

Eleinte nem okoz különösebb panaszt, ezért időben nem is ismerik fel és nem kezdik el kezelni sem.

 

A nyirokkeringés zavarának külső jele lehet: has körfogatának megnövekedése, szemek alatti táskás duzzanatok, nyálka a székletben, boka körüli duzzanat, orrban és a melléküregekben fokozottabb a nyálkaképződés, menstruáció előtt ödémásodás, vizesedés.

A klasszikus természetgyógyászat szerint a nyirokrendszer fontos méregtelenítő szerepet tölt be testünkben, ezért kifogástalan működése nélkülözhetetlen a betegségek megelőzésében, kezelésében. Az alapbetegség kezelésének sikere gyakran azon áll vagy bukik, hogy mennyire sikerült támogatni a nyirokrendszer munkáját.
A mai modern kor mozgáshiányos életmódja párosulva a túlsúlyhoz vezető egészségtelen táplálkozással és egyéb, a szervezetet terhelő tényezőkkel, a vénás- és nyirokkeringési rendszerek működésének gyengüléséhez vezethetnek.

Esztétikai oldalról ez a szervezet méreganyagokkal való telítődéséhez, a jól ismert cellulit problémák súlyosbodásához, pangó folyadékok megjelenéséhez, gyengülő immunrendszerhez vezetnek, melyek előzetes figyelmeztető jelei egy súlyosbodó, és kezelésre szoruló egészségügyi állapotnak.
Az első , sokszor ártatlan jeleket a boka duzzanata követi, majd megvastagodhat a láb, fáradttá, nehézzé válik, fájdalom keletkezik, végül megjelenhetnek a különböző betegségek : korlátozott mozgástól a szervezet komolyabb betegségéig, trombózis, lábszár fekély stb.

Doctor Life DL1200L PIACVEZETŐ HULLÁMMASSZÁZS TECHNOLÓGIA

 


A hullámmasszázs, vagy nyirokmasszázs néven ismert eljárás célja, hogy a szövetek között felhalmozódott felesleges nyirokfolyadékot és salakanyagokat a nyirokrendszeren keresztül eltávolítsa.

A készülék egy nyomásterápiás ruha segítségével hullámszerű masszázst végez, mintha gyengéd masszírozó kezek haladnának felfelé testünkön, ez a leggyakorlottabb masszázsterapuata simogató, ám rendkívül hatékony masszázsához hasonlítható leginkább.

A nyirokkeringés 15-30 szorosára gyorsításával erősíti az immunrendszert!

Mivel az immunrendszerünk milyensége igen meghatározó abban, hogy mennyire vagyunk védettek a betegségekkel szemben, ilyen minőségében a hullámmasszázs ( nyirokmasszázs) kifejezetten hasznos az egészség megőrzésében és a betegségek megelőzésében.

A nyirokkeringés meggyorsítása önmagában is elég ahhoz, hogy nagymértékű, centiméterekben is mérhető „fogyást „könyvelhessünk el!

 

Innovatív nyomásterápia nyirokmasszázzsal


A Doctor Life hullámmasszázs berendezések gyártója, a Daesung Maref vállalat 1986 óta a világ vezető szakembereinek bevonásával fejleszt és gyárt nyomásterápiás berendezéseket. Mára szakterületének vezető gyártójává vált.

A gépi kompressziós eljárás lényege, hogy a páciens végtagjaira, illetve testére speciálisan kialakított, légkamrákból álló kezelő egységeket, applikátorokat helyezünk fel.
Az applikátor szabályozottan vezérelt, egymás után felfúvódó légkamrái egy computer vezérelt, folyamatosan váltakozó hullámmasszázs effektust idéznek elő. Ez hihetetlenül erőteljes hatást gyakorol mind a nyirok- mind a vérkeringés élénkítésére.

A Doctor Life DL1200L kezelőegységei 12 kamrásak az eredmények maximalizálása érdekében. A mell alatti területig terjedő teljes kompressziós ruha, egyedülálló kezelési lehetőségeket biztosít. A DL1200L berendezés nyolcféle gyári programmal rendelkezik, a legváltozatosabb alkalmazásokhoz.
A beépített programokon kívül számtalan kézi beállításra van lehetőség. Az egyes kamrák nyomása akár külön-külön is beállítható, ami lényeges, ha valamely testrészre például ízületi gyulladás okán alacsonyabb kompressziós értéket kívánunk beállítani.

A Doctor Life DL1200L berendezés applikátorai teljesen különböznek a hagyományos készülékek kezelő egységeitől.
A légkamrák itt „Z” alakban egymásra fedetten kerültek elhelyezésre. Az „overlapping” technológiának köszönhetően a felületi nyomásviszonyok a kezelési területen teljesen egyenletessé váltak, a kezelési eredmények fokozása érdekében. Tartozéka a bővítő cipzár, ami a nagyon nagy méretű vendégek esetén is lehetővé teszi a kezelést.

A Doctor Life 1200 készülék javallatai
“A” program- HULLÁMMASSZÁZS
- Prevenció
- Relaxáció
- Törés utáni rehabilitáció
- Vizesedés
- Vérnyomás probléma
- Időskori érszűkület
- Időskori diabétesz
"B" program- SZORÍTÓ KOMPRESSZIÓ
- Nyiroködéma
- Cellulit
- Alakformálás
- Visszér

A hullámmasszás kontraindikációi

- Daganatos betegség
- Terhesség-szoptatás- menstruáció
- Pacemaker
- Implantátumok
- Seb vagy ismeretlen eredetű bőrfertőzés
- Sérv az adott területen
- Transzplantáció
- Dialízis
- Szívgyengeség
- Legyengült immunállapot
- Akkut gyulladás a szervezetben
- Mélyvénás trombózis (!)Egészséges emberek a kezeléseket minden megkötés nélkül, kúraszerűen vehetik igénybe!
Minden egyéb esetben feltétlenül konzultáljon orvosával !

 

Az intenzív hatás miatt heti 2-3 alkalomnál több kezelés nem ajánlott!

Szükséges ruházat: póló, kényelmes nadrág, zokni

 

A Doctor Life 1200 piacvezető hullámmasszázs szolgáltatás elérhető a Progressio Egészséges Életmód Központ és Oktatási Stúdió Mezőkövesd Gr. Zichy J. 17 alatti épületében, ahol a gép kezelésére hivatalosan kiképzett szakember várja :

Áraink (alkalom = 45 perc!):

1 alkalom : 4000 ft

10 alkalmas bérlet vásárlásánál + 1 alkalom ajándékba

További információ: Pótáné Lázár Mária + 36 30 9055458

 

ID Szolgáltatás Dátum Kezdés Vége Részvételi díj Jelentkezés