Kiégés megelőzés a természet erejével és szemlélet váltással

Kiégés megelőzés a természet erejével és szemlélet váltással

 

„ Bátorság kell ahhoz, hogy igent mondjunk a pihenésre és a játékra egy olyan kultúrában, ahol a kimerültséget státuszszimbólumnak tekintik. ”

Dr. Brené Brown

 

Kiégés megelőzése a természet erejével program

Az ENSZ Egészségügyi Világszervezetének (WHO) egyik legfrissebb felmérése szerint a kiégés (burnout) 2030-ra első helyen állhat a leghalálosabb betegségek között, megelőzve a szívinfarktust. Ezért korunk egyik legnagyobb kihívása a kiégés megelőzése. Beszélgetéseim során sajnos nagyon gyakran azt tapasztalom, hogy egyre fiatalabb korban jelennek meg a burnout figyelmeztető jelei. Nagy gond, hogy sokan nem is ismerik fel, hogy milyen folyamatba kerültek akár a munkahelyen akár a magánéletben. Kiégés nem csak a munkahelyi problémák hatására jöhet létre. Az otthon megtapasztalt konfliktusok, a ki nem mondott, bent ragadt szavak, vagy éppen a folyamatos konfrontációk mind-mind olyan élethelyzetek, amik előbb-utóbb kiégéshez vezethetnek.

Azok az egyének, akik a munkahelyen vagy otthon emocionálisan túlságosan bevonódnak a folyamatokba nagyon hamar kimerülnek a mindennapos érzelmi igénybevételben és megpróbáltatásban. A kiégettek körében leggyakrabban előforduló tünetek többek között a teljesítmény csökkenés, cinikus viselkedés, negatív életszemlélet, túlzott érzékenység, állandó fáradtság, zárkózottság, visszahúzódó viselkedés, alacsony önértékelés, intolerancia, megfelelési kényszer. Abban a reményben indítom 3 napos, kiscsoportos, mentális és fizikai egészséget, jó közérzetet elősegítő életmód programomat, hogy segítsek felismerni akár a munkában, akár a magánéletben leselkedő jeleket és még időben tudj RESET gombot nyomni !

Várlak a programon, ha tudni szeretnéd hogyan tudod megőrizni a testi-lelki-mentális egészséged, de különösen várlak

  • ha valamiért nem jól érzed magad a bőrödben
  • ha eleged van
  • ha kimerült vagy
  • ha túlterheltnek érzed magad
  • kezdenek összecsapni a fejed felett a hullámok

Ezek a kiégés figyelmeztető előjelei is lehetnek. Előzd meg a kiégést!

A programon megismered a stressz- krónikus stressz összefüggéseit, továbbá lelki és biológiai alapjait a kiégéssel, depresszióval és fizikai betegségek megjelenésével. Megismered a megelőzés lehetőségeit.

A megelőzés lehetőségei közül többet a gyakorlatban is kipróbálsz. A programon főszerepben lesz a természet! (Az erdőben tartózkodás azonban nem csak a mentális jólétünk szempontjából fontos, hanem a testi egészségünk miatt is. A Qing Li és mtsai. megállapították, hogy 3 nap/ 2 éjszaka erdei kirándulás hozzájárult az NK (Natural Killer sejtek) növekedéséhez, ezáltal javítva az immunitást. Ezen kívül kimutatták, hogy a fitoncidek -egy olyan vegyszer, amelyet sok növény állít elő a kártevők és betegségek kivédésére- szintén fokozza az NK sejtek aktivitását.)

Programunkon kihasználjuk a természetben túrázás és erdőfürdőzés áldásos hatásait, de az irányított beszélgetéseket és a közösség erejét is. Helyére kerülnek az értékek, pontosan fogod tudni mit tehetsz annak érdekében, hogy újra egyensúlyba hozd az életedet, megtaláld az igazi céljaidat, és az elégedettségnek azt a szintjét, amit keresel. Mindezek megvalósításához motivációt és elég erőt fogsz magadnak szerezni a programon.

A túrák mellett erdőfürdő gyakorlatokat, továbbá a pozitív pszichológia és a megoldás fókuszú coaching eszközeit használom.

Ezen a programon mindenkinek garantált a sikerélmény, már csak azért is, mert az erőforrásaidat fogjuk előcsalogatni, olyanokat is, amiről nem is tudtál.

Ideje: 2023 február 24-26

Helye: Bogács

Program díja 25 000 Ft/ fő

A program tartalmaz 3 alkalom 2-2 órás vezetett erdőfürdőzést, 1 hosszabb (kb 10 km-es) erdei túrát, 1x2 óra csoportos elméletet és 3x2 óra csoportos coaching beszélgetést és gyakorlatokat.

Szükséges felszerelés: túraruha

Ha szállást és étkezést is foglalnál:  Bogács, Színes apartman, (a Bogácsi Gyógy- és Strandfürdő és a Pincesor közelében). 2 éjszaka szállás 3 fős apartmanokban, teljes ellátással (reggeli-ebéd-vacsora) 30 500 Ft/ fő

A programra itt tudsz jelentkezni:

Név*:
E-mail cím*:
Telefon*:
Település*:
Az adatkezelési szabályzatot ide kattintva tekintheti meg.

Várlak a programomra!

Pótáné Lázár Mária